Vår historia med eurasier!

Vår första eurasier, "Fille" flyttade till oss i januari -95. En underbar liten kille som blev vår start med eurasier. Vi har sedan många år tidigare haft andra raser.

I augusti-95 föddes sen "Affe" en röd kraftig kille som flyttade till oss på hösten-95.
Intresset för avel av denna underbara ras började vakna till liv och vi köpte Aska, våran första eurasiertik. På våren -97 kom "Affes" helbror "Simba" till oss efter att tidigare varit bosatt i Norge. Han var då 1½ år.

Intresset för rasen var stort och på hösten -97 så var vi med och startade upp Svenska Eurasierklubben. Sen kom vår första import, "Nuria" från Portugal, tyvärr hade hon inte de egenskaper vi förväntar oss hos eurasier.

I augusti -98 föddes första eurasierkullen hos oss och ur den så sparade vi
IntUCh SUCh NUCh FinUCh DkUCh SV-00 KBHV-01 NV-01 SV-01 SV-02 NordV-03 Leiionspitz Alischa. Alischa har betytt oerhört mycket för oss och har charmat många genom åren med sitt positiva sätt och utstrålning både i ringen och utanför och har skapat många kontakter med både rasintresserade och valpköpare.

Det har sen genom åren fötts ett antal kullar hos oss, vi har importerat hundar från Frankrike, Tyskland & Kanada och vi känner att detta verkligen är rasen för oss, eurasier passar oss utmärkt! För oss är det viktigt med en nära kontakt med våra valpköpare, utan våra valpköpare är vi ingenting.

För att bedriva en sund och bra avel krävs ju också att man vet vad det blev av de kullar man fött upp och därför vill vi att våra valpköpare hälsoundersöker sina hundar när det blir dags mellan 18-24 månader.

Våra hundar lever med oss i hela vårat hus, de sover med oss i vårt sovrum, ser på tv med oss på kvällarna, springer lösa på vår stora inhägnade gård med vattnet som närmaste granne, hundarna kan ta sig en simtur när det behagar.

De åker med oss på semester i husbilen och vi har inga hundgårdar mer än en valphage där valparna har möjlighet att gå ut och in som dom vill när vädret tillåter. Kort sagt, hundarna är vårt liv!