Att köpa valp från oss!

Om ni är intresserade av en valp från oss, läs detta först!

Vi har en seriös uppfödning av eurasier sedan 1998 då vår första eurasierkull såg dagens ljus. Vi är boende på landet med stor inhägnad gård. Våra hundar har det fritt och har möjlighet att vistas lösa på vår gård. Alla våra vuxna hundar lever ett normalt hundliv i vår vardag, går dagliga promenader, tittar på tv med oss, sover i vårt sovrum och följer med oss på resor. Här finns inga hundgårdar mer än en inhägnad valphage.

Våra valpar föds upp i vårt hem och vi lägger stor vikt vid den mentala och fysiska hälsan i vår uppfödning, men givetvis ska hundarna också ha ett rastypiskt utseende. Vi jobbar för att lägga en trygg och bra grund för valpen där du som ny ägare sen tar vid med uppfostran och kärlek och blir en god ledare för din hund. Ingen valp är klar när den flyttar vid 8 veckors ålder, vi har bara lagt grunden.

Om du är intresserad av att köpa valp från oss så vill vi först lära känna dig lite. Vi vill att du/ni kan presentera vad just du/ni har att erbjuda en valp från oss. För oss är det viktigt att våra valpar kommer till människor som tar väl hand om dem. Vi vill att de ska kännas rätt, för både oss som uppfödare och för dig som valpköpare. Dessutom vill vi ha en fortsatt god kontakt med våra valpköpare, så att vi har möjlighet att följa "våra" eurasier genom livet.

Hos oss får man inte själv välja valp, utan det gör vi tillsammans för att få bästa matchning utifrån tidigare erfarenhet, familjebild, ålder, egna önskemål och intresse för ev. tävling m.m. Vilken valp som blir just din, bestämmer vi tidigast vid 6 veckors ålder.

Du ska ha tänkt igenom ditt köp och ha en plan för din hund, att den inte blir hemma för långa stunder och för mycket (lagen säger max 5 timmar, sen måste den få tillgång till att kunna komma ut och göra ifrån sig). Kort och gott, det ska finnas plats för hunden i ditt liv.

Valparna är leveransklara vid 8 veckors ålder och du ska ha möjlighet att hämta din valp inom 1 vecka från att de är 8 veckor gamla, så vida inget annat har avtalats.
Vi säljer inga valpar på avbetalning!

Valparna är givetvis registrerade i Svenska kennelklubben och har stamtavla. Vi har lång erfarenhet av rasen och uppfödning. Våra valpar blir uppfostrade av alla våra hundar i hemmet och lär sig grunderna i ett bra hundspråk.

Vid försäljning har de fått sin grundvaccination, är id-märkta med chip, avmaskade flertalet gånger och är besiktigade av veterinär. Givetvis har vi en dolda-fel-försäkring som gäller i 3 år från leveransdag. Varje valp behöver en försäkring när de flyttar och vi förutsätter att alla tecknar en försäkring för sin valp. Vi bistår med information och hjälp i försäkringsdjungeln.

Vi vill ju givetvis det bästa för våra valpar som ganska snart blir en vuxen individ. För att vi ska kunna bedriva en god avel med fokus på en sund framtid för rasen, så förutsätter vi att du vid en ålder mellan 18-24 månader låter din hund röntgas på höfter och armbågar och även kollar patella (knä). Läs mer här

Hör gärna av dig per telefon (se kontakt) eller mail om du är intresserad och har frågor om våra hundar och rasen. Du är också välkommen att hälsa på hos oss, om du har funderingar på att skaffa en eurasier, men först vill träffa några hundar och se om det är rasen för dig!

För att få hamna på en intresselista för valp hos oss, krävs att vi har pratats vid på telefon, eller har träffats personligen. Vi sätter inte upp någon som intresserad om enda kontakten har varit via mail. SMS-förfrågningar undanbedes.